04 November 2011

Klassiker i italiensk tappning

Pressmeddelande
Stockholm, 3 november 2011


Sverigepremiär för Lancia Voyager

Nu lanseras Lancia Voyager i Sverige. Den klassiska familjebilen presenteras nu i italiensk tappning där design, komfort och elegans kompletterar den flexibla inredningen och höga komforten. Med två motoralternativ, en hög komfortnivå och en imponerande rymlighet presenteras nu den bästa Voyagern någonsin för svenskarna. 

Voyager har under sina 27 år på vägarna och med mer än 13 miljoner sålda bilar i 120 länder världen runt blivit en modern klassiker. När nu Chrysler och Lancia förenats har en ny version av denna klassiker skapats med uppdateringar både gällande design, komfort och funktion. Voyagers klassiska former har uppdaterats och förfinats in i minsta detalj för att ge ett modernt intryck. Den helt nya fronten har inbyggda dimljus och grillen pryds av Lancia-logon. I Sverige lanseras Voyager med den höga utrustningsnivån Gold.

Lancia Voyager är en familjebil när den är som bäst. Den är säker, rymlig och erbjuder hög komfort samt fler intressanta motoralternativ med lägre förbrukning och CO2-utsläpp, säger Lina Gooch, PR- och kommunikationsansvarig, Fiat Group Automobiles Sweden.

 

Pålitliga och kraftfulla motorer

Lancia Voyager erbjuder två motorer som båda levererar hög prestanda och goda köregenskaper. Den ena är en uppdaterad 4-cylindrig 2,8 liters Multi-Jet dieselmotor med 163 hästkrafter och robusta 360 Nm i maximalt vridmoment. Den blandade bränsleförbrukningen ligger på 7,9 l/100 km och CO2-utsläppet är 207 g/km. Den andra är en nyutvecklad 3,6 liters V6 bensinmotor som levererar hela 283 hästkrafter och utvecklar ett maximalt vridmoment på 344 Nm. Blandad bränsleförbrukning ligger på 10,8 l/100 km och CO2-utsläppet är 251 g/km. Båda motorerna har en smidig 6-stegs automatisk växellåda som standard.

Bekväm interiör full av komfort och utrymme

Voyager är en stor bil både utvändigt och invändigt. Inredningen i kupén andas kvalitet med både säten ratt och växelväljare i läder. Den rymmer 7 ergonomiska säten som ger en bekväm resa för både förare och passagerare. Utrymme är ett ledord gällande nya Voyager vilket inte minst märks på det Chrysler-patenterade Stow n' Go-systemet som ger ett maximalt utnyttjande av utrymme. Detta innovativa system inkluderar säten som kan vikas ned i golvpanelen, vilket gör andra och tredje sätesraden till en rymlig förvaringsyta. Med sätena uppfyllda kan utrymmet undertill användas för förvaring.


Underhållning och tekniska lösningar för alla behov

Lancia Voyager är inte bara en rymlig bil med stark motor utan har även en mängd tekniska funktions- och underhållningslösningar som standard. Sidoskjutdörrarna har exempelvis en elektrisk öppnings- och stängningsfunktion med ett säkerhetssystem som upptäcker om något är i vägen. Bilens nya "Super Console" inkluderar bland annat två 12-volts uttag, praktiska kopphållare och förvaringsutrymmen. Till nöje för både förare och passagerare finns U-connect (Bluetooth) med touch screen och röststyrning, som är centrerat kring multimedia, navigationssystem (tillval) och telefon.

För den som vill göra sin Voyager ännu mer tilltalande finns ett antal fabrikstillval som både underlättar körningen och är till nöje för passagerarna. Bland annat finns en "ParkView" backkamera, navigationssystem och ett multimediasystem för bakre passagerare med 2 LCD-skärmar och DVD-spelare som kan spela upp media från två källor samtidigt. Fler exempel på fabrikstillval är xenonstrålkastare, säkerhetspaket (kamera för "döda vinkeln" och kollisionsvarningssystem), panoramataklucka och multimediasystem för bakre sätesrader.


Standardutrustning

Standardutrustningen Gold är hög med bland annat 6 krockkuddar, aktiva nackskydd fram, ESP, 7 sittplatser (2+2+3), Stow n' Go sätessystem, 17 tums aluminiumfälgar, el-manövrerade sidoskjutdörrar och baklucka, läderklädsel, el-justerbara framstolar, radio/CD/U-Connect, farthållare, eluppvärmda säten (fram och 2:a sätesraden), eluppvärmd läderratt, parkeringssensor bak, dimljus fram och solskyddsgardiner bak.


  

Lancia Voyager finns tillgänglig hos samtliga Lanciaåterförsäljare från och med slutet på november.

Cirkapriser:

Voyager Gold, 3,6 V6 283hk (6-stegs automatlåda std) - 379 000 kr inkl. moms

Voyager Gold, 2,8 Multi-Jet 163hk (6-stegs automatlåda std) - 399 000 kr inkl. moms

Om Lancia

Under 2011 lanseras Lancia i Sverige. Tre modeller finns nu tillgängliga - Delta, Thema och Voyager. Lancia säljs och marknadsförs i Sverige av Fiat Group Automobiles Sweden AB.

www.lancia.se och www.lanciapress.se

_______________________________

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lina Gooch, PR/Communication Manager, FGA Sweden

Tel.: +46 (0) 722 30 44 18
E-post: lina.gooch@fiat.com

 

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Related images


Bifogade filer