04 November 2011

LANCIA TILL SVERIGE FAKTA OCH INFORMATION

FYRA NYA MODELLER 

Under hösten 2011 lanseras Lancia i Sverige. Fyra nya modeller kommer att presenteras; först ut ärkompaktbilen Lancia Delta, tätt följd av premiummodellen Thema, minivarianten Ypsilon och familjealternativetVoyager.För drygt ett år sedan togs beslutet att göra Chrysler och Lancia till ett gemensamt varumärke iEuropa.

Nya Lancia är ett av få varumärken i bilindustrin som kan erbjuda en serie bilar som sträcker sigfrån B-segmentet till stora MPV-bilar. Samtliga modeller erbjuder hög prestanda och körglädje samtidigtsom de möter högt satta miljökrav. Designmässigt erbjuder Lancia moderna men samtidigt tidlösalinjer och en hög detaljrikedom både inuti och utanpå.

 

LANCIA DELTA 

I september 2011 introduceras Lancia Delta som första modell av fyra. Lancia Delta är en modern kompaktbil som erbjuder hög prestanda och komfort med reducerade kostnads- och bränslekonsumtionsnivåer.

Italiensk designLancia Delta sticker ut bland dagens bilmodeller med sitt italienska formspråk. Bilens sportiga karaktärmarkeras genom den nya grillen, designad av Centro Stile Lancia, och det generöst tilltagna luftintageti fronten. Framlyktorna ramas in av en rad av LED-lampor. Bilens linjer framhävs med kromade listeroch takets kontrasterande färgschema som fi nns både i matta och blanka versioner. Som tillval fi nnsäven tvåtonslack i ett antal alternativ.

Precis som exteriören, andas interiören i nya Lancia Delta italiensk stil och design. Materialvalen är avhögsta klass och den omsorgsfullt designade interiören vittnar om ett genomgående kvalitetsfokus ochett noggrant hantverk. Detaljrikedomen är hög vilket bland annat märks på de synliga sömmarna påsäten, ratt och instrumentbräda.

På den svenska marknaden kommer Lancia Delta att erbjudas medutrustningsnivån Gold. Utbudet av standardutrustning är brett och innefattar bland annat ESP, sexstycken krockkuddar, Alcantara/läderklädsel, dimljus fram med kurvfunktion, farthållare, 17-tums aluminiumfälgar,Blue&Me och parkeringssensor bak. Som tillval fi nns bland annat läderklädsel från PoltronaFrau som är ett av de mest kända italienska designvarumärkena i världen.

 

Innovativa och miljövänliga motorer

I Sverige introduceras Lancia Delta med både en 1,8 liters turboladdad T-Jet bensinmotor samt en 1,6liters Multi-Jet dieselmotor i två olika eff ektuttag. Bensinmotorn levererar en eff ekt på 200 hästkrafteroch kommer med en sexstegs automatlåda (Sportronic) som standard.

Dieselalternativen med antingen 105 eller 120 hästkrafter är miljöklassade enligt EURO-5-certifi eringvilket garanterar låga utsläpp och lägre kostnader, dock utan att tumma på kraft, fl exibilitet och körglädje.Båda är klassade som miljöbilar. Oavsett antal hästkrafter levererar denna dieselmotor ett vridmomentsom är svåröverträff at till och med i dieselmotorer med upp till 1,8 liters kapacitet.

Maximalt vridmomentpå hela 300 Nm uppnås vid endast 1500 rpm. Motorns kapacitet ger upphov till imponerandeköregenskaper i form av acceleration på 0 till 100 km/h på bara 10,7 sekunder samt en topphastighet på186 km/h. Den sexväxlade manuella lådan som är standard för dieseln med 105 hästkrafter ger möjlighettill låga varvtal på motor- och landsväg vilket i sin tur sänker ljudnivån och reducerar bränslekonsumtionen.Alternativet med 120 hästkrafter har en sexväxlad automatiserad Sentronic-växellåda somstandard. 

 

Stabil och säker körning

Lancia Delta är utrustad med systemet "Absolute Handling System" (AHS) med fl ertalet funktionersom säkerställer både en komfortabel och säker körning under alla förhållanden.

I AHS ingår blandannat Hill Holder som hjälper föraren vid start i backe, Anti Slip Regulation för bättre grepp oavsettunderlag, MSR som bidrar med vridmoment till motorn vid plötslig nedväxling samt fl era andra funktionerför ökad stabilitet. Samtliga AHS-funktioner ingriper diskret och vidhåller förarens kontroll utanatt störa körupplevelsen.

Lancia Delta erbjuder ett stort antal komfort- och säkerhetslösningar. Lane Assist System (tillval) är ensäkerhetslösning som varnar föraren om han eller hon omedvetet glider för nära sidan av vägen. Vidfarter mellan 65 och 180 km/h sänds ett vridmomentsdrag till ratten för att varna föraren att bilen intehåller kursen och för att rätta till bilens färdbana.

Som standard ingår Fiatgruppens Blue&Me-system med Bluetooth-teknologi som möjliggör trådlöskommunikation via mobiltelefon, samt möjligheten att koppla in digital medieutrustning via USB föruppspelning av musik i de flesta format.

 

LANCIA THEMA 

I november introduceras ett nytt alternativ i premiumsegmentet för svenska bilköpare i form av LanciaThema. En modell som kombinerar god prestanda med omisskännlig komfort och elegans som alltidhar gjort Lancia unikt. Interiören är påkostad och erbjuder ett detaljrikt utbud så som lädersäten iNappa, instrumentbräda med Poltona Frau-läder samt ratt, dörrpaneler och centerkonsoll i riktigt trä.Komforten förstärks ytterligare av de rekordlåga decibelnivåerna inuti bilen. 

 

Två motoralternativ

Nya Lancia Thema presenteras med två sexcylindriga motoralternativ för den svenska marknaden, endiesel- och en bensindriven. Båda alternativen har automatlåda och bakhjulsdrift.

Bensinmotorn på 286 hästkrafter är Euro 5-klassad och kan nå en topphastighet på 230 km/h och accelererarfrån 0 till 100 på endast 7,9 sekunder. De sex cylindrarna kan leverera ett maximalt vridmomentpå 340 Nm vid 4650 rpm med en utsläppsnivå på 227 g/km av CO2. Vid blandad körning drar dennakraftfulla motor 9,7 l/100km.

Dieselmotorn är även den Euro 5-klassad, helt ny och utvecklad av den italienska motortillverkaren VMMotori. Med en eff ekt på 239 hk och en femväxlad automatlåda levererar denna starka dieselmotor ettmaximalt vridmoment på hela 550 Nm vid 1600 - 2800 rpm. 

 

Säkerhetslösningar och teknisk innovation

Nya Lancia Thema erbjuder över 70 aktiva och passiva säkerhets- och trygghetslösningar. Dessa inkluderarbland annat Rain Brake Support vid blött väglag och aktiva Xenon Smartbeam-strålkastare förförbättrad sikt. Utöver dessa säkerhetslösningar erbjuds ett stort antal funktioner som minimerar risk förkollisioner, olyckor och stöld.

Som standard ingår även systemet Uconnect som ger passagerare och förare möjlighet att hålla siguppkopplade och underhållna samt säkerställer både komfort och säkerhet. Systemet kan hantera alltifrån klimatkontroll och navigationssystem till mobila enheter som mp3-spelare och mobiltelefoner. 

 

LANCIA VOYAGER

Med över 13 miljoner sålda fordon under 27 år är Voyager en riktig bilikon. Kombinationen av amerikanskbiltradition och italiensk körglädje, stil och design, har resulterat i en exklusiv familjebil i form avnya Lancia Voyager. Kommer till Sverige i november.

 

Rymlig och bekväm familjebil

Nya Lancia Voyager presenteras med en nydesignad exteriör. Fronten ramas in av en rad LED-lamporvid de stora framlyktorna med inbyggda dimljus och grillen som pryds av Lancialogon. Längd ochbredd, på 5,22 respektive 1,99 meter, matchas av den rymliga interiören som innehåller ett stort utbudav materialval och detaljrik inredning i sann Lancia-anda.

Lancia Voyager erbjuder många tekniska komfortlösningar som samtliga förstärker och underlättarkörupplevelsen, exempelvis system som Uconnect, backsensorer, backkamera och navigationssystem.

Motorer för långväga körning

Komfort, design och rymlighet är inte det enda som ger Lancia Voyager sin unika prägel. De två Euro-5-klassade motoralternativen är exempel på framträdande ingenjörsteknik som förstärker körupplevelsenoch samtidigt sänker både utsläpp och kostnader.

Lancia Voyager introduceras på den svenska marknaden med en 3,6 liters sexcylindrig bensinmotor ochen 2,8 liters dieselmotor. Bensinmotorn levererar en eff ekt på hela 287 hästkrafter och med en sexstegsautomatlåda som standard uppgår bränslekonsumtionen till 10,8 l/100 km. Växellådan innefattar ävenen vridmomentskonvertering som ger snabbare och mjukare växling i alla situationer.

Dieselalternativet på 165 hk har partikelfi lter som standard och ett vridmoment på 360 Nm vilket hållerbränslekonsumtionen nere på 7,9 l/100 km vid blandad körning och ger längre körning per tank. CO2-utsläppen hålls även nere på 207 g/km.

Säkerhetslösningarna hos nya Lancia Voyager är av högsta klass och innefattar bland annat senastegenerationens krockkuddar (sex stycken) för samtliga passagerare. 

 

LANCIA YPSILON 

Nya Lancia Ypsilon är den fjärde generationen av en bilmodell som under de senaste 25 åren har såltsi över 1,5 miljoner exemplar. Den nya modellen presenteras för första gången i en femdörrarsversion.

Med uppdaterad och banbrytande teknologi i form av TwinAir och Start&Stop kombinerat medelegant design och smarta komfortlösningar är Lancia Ypsilon ett tydligt premiumalternativ i småbilssegmentet.I början av 2012 presenteras Lancia Ypsilon för den svenska marknaden. 

 

Lyx, komfort och italiensk finess

Ypsilons design kombinerar modellens gamla karaktäristiska drag med moderna element både interiörtoch exteriört. Den helt nya grillen är designad i 60-70-talsanda och framlyktorna kommer från Magneti Marelli.

De diskreta linjerna och de dolda sidohandtagen på bakdörrarna ger intrycket av en kompakt tredörrarscitybil, som vid en närmare titt har all komfort hos en femdörrars sedan. Trots sin blygsamma storlek på LANCIA TILL SVERIGE - FAKTA OCH INFORMATION [ 8 | 9 ]384 centimeter fi nns det förvånansvärt gott om plats. En av anledningarna till detta är att Lancia Ypsilonsom första bil hos Fiat Group har inretts med "slim seats"-teknologi. Fem personer får plats utan attträngas och bagageutrymmet är bland de största i klassen.

Tack vare det ljudabsorberande taket och instrumentbrädans LED-lampor har den interna ljudnivån reduceratstill ca 2 dB. Utöver detta lanseras Lancia Ypsilon med fl ertalet komfortlösningar och underlättandefunktioner, exempelvis erbjuds "Magic Parking", "Smart Fuel System" och "Blue&Me - TomTomLive". 

 

Motorkraft med respekt för miljön

Samtliga motoralternativ för nya Lancia Ypsilon är bränslesnåla och har kraftigt reducerade utsläppsnivåeri jämförelse med likvärdiga motoralternativ, utan att tumma på varken körglädje eller prestanda.I Sverige lanseras Lancia Ypsilon med den tvåcylindriga 0,9 liters TwinAir-motorn. Med 85 hästkrafteroch Turboladdning levererar TwinAir-motorn pigg stadskörning som dessutom är oöverträff ad när detgäller miljömedveten motorteknik.

För ännu mer miljövänlig körning har denna version av Lancia Ypsilon även en ECO-knapp sombegränsar vridmomentet till 100 Nm vid 2000 rpm. Denna inställning ger rekordlåga utsläppsnivåer på97/99 g/km CO2, med femväxlad automatisk (MTA) respektive femväxlad manuell växellåda. 

 

Adressuppgifter
Fiat Group Automobiles Sweden
Färögatan 33
164 43 Kista - Stockholm
Telefon (växel): 08 5883 7000
Fax: 08 5883 7201

Presskontakt
Lina Gooch, PR/Communication Manager, FGA Sweden
+46 (0) 722 30 44 18, lina.gooch@fiat.com

Bilder
Produktbilder laddas ner från www.lanciapress.se

Länkar
www.fiatgroup.com
www.fiat.se
www.fiatpress.se
www.lancia.se
www.lanciapress.se

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Related images


Bifogade filer